Sorunuzun yanıtını bulamadıysanız lütfen satis@efeprefabrik.com.tr adresine yazarak bize ulaşın.
Konteyner yapılar çelik bir şase ile üretildikleri için oldukça mukavemetlidirler. Tamamen galvaniz şase olan bir konteyner 50 Yıldan fazla kullanılabilir.
Konteyner kullanım amacına göre satış öncesi hizmetler size en uygun ölçüdeki yapıyı tasarlar sunar ve fiyatlandırır. Konteyner ev ve konteyner maliyetleri bu hesaplara göre çıkar.
Konteyner çatı ve cephe izolasyonu piyasada genelde iki şekilde yapılır. Çatı trapez / Çatı Sandviç Panel (Pur ya da EPS), Cephe Paneli EPS / PUR şeklinde. Polyüretan (PUR) sandviç panel ile yapılan çatı ve cephe yalıtımı izolasyonda en iyi sonucu vermektedir.
Tekil 3x7mt - 3x12mt birleşim gerektirmeyen monoblok konteynerler sadece sevk edilir ve yerinde kuruluma ihtiyaç duymaz. Birleşimli ve demonte konteynerler projenin boyutuna göre kurulum süresi hesaplanır.
Deprem konteynerleri olarak adı geçen yaşam konteynerleri şantiyelerde, bağ bahçede kullanılan konteynerler ile aynı özelliklere sahiptir. Bu yapılar depreme oldukça dayanıklı olup içerisinde güvenle yaşayabilirsiniz.
Konteynerler TIR'lar ya da daha küçük boyutlular çeşitli araçlarla kullanıma hazır taşınabilir ve vinç yardımı ile yerine indiriebilir.
Konteyner yalıtımı çatısında ve cephesinde kullanılan sandviç panelin dolgu malzemesi özelliğine göre değişkenlik gösterebilir. EPS (beyaz köpük) paneller 16-18 yoğunluğa sahipken Polyüretan (PUR) dolgulu paneller yalıtım değerleri 36 yoğunluktan başlar. Elbette sıcakta ya da soğukta kullanılırlar. Nasıl normal evlerimizde iklimlendirme için soba, kalorifer, klima kullanıyorsak konteynerlerde de kullanabiliriz. Yalıtımın amacı iklimlendirmeyi muhafaza etmektir.
Prefabrik terimi ön üretimli anlamına gelse de günümüzde iki betopan arasına EPS dolgusu ile yapılan duvar panellerle oluşturalan yapılara denmektedir. Prefabrik bina yapısına göre değişse de konteynerler gibi tüm çevreyi dikdörtgen prizma şeklinde kaplayan bir şasesi bulunmaz. Konteynerlerin duvarları sandviç panelden yapılırken prefabrikler prefabrik press panel ile yapılmaktadır. Konteynerlerin kendine ait bir tabanı olurken prefabrik bina kurulum sonrasında ekstra zemin şap ve kaplama maliyeti gerektirir. Her iki bina da modüler olarak istenilen ebatlarda kurulabilir. Prefabrik binalar 2 kata kadar kurulabilirken Konteynerler statiği yapılmış bir şasede 4 kata kadar çıkabilir hatta özel çözümler ile yüksek katlı yapılar haline gelebilir.
Konteynerler inşaatların ve farklı sektörlerin kamp alanlarında ofis olarak sıkça kullanılmaktadır. Konteyner ofisler birçok alanda yaygın olarak kullanılır.
Konteynerler geçici / sınırlı sürelerde kullanılacaksa ruhsat gerektirmez ancak ev ya da sürekli kullanıma açık ticari faaliyet gösteren konteyner işletme yapılacak ise belediyelere danışmakta fayda vardır. Ruhsat gerekliliği yerleşkelere göre bile değişebilir. Bu yapılar taşınabilir olduğundan genellikle ruhsat istenmez.
Öncelikle konteyner alacağınız firmanın kurumsal bir kimliği olmasına dikkat etmek gerekir. Her alınan teklifin ekinde anlaşılan yaşam alanı planı, konteyner ölçüleri, çizimi ve kullanılacak malzemeleri içeren teknik şartname bulunmalıdır. Konteyner alırken dikkat edilecek hususlar; konteynerin şase yapısının galvaniz yani paslanmaya karşı dayanıklı olup olmamasıdır. Ayrıca çatısında trapez sac mı yoksa sandviç panel mi kullanıldığı sorulabilir. Cephede ve çatıda kullanılan sandviç panelin dolğusu EPS ya da PUR olup olmadığı kontrol edilmelidir. Tabanında betopan mı yoksa neme karşı dayanıklı olmayan OSB gibi ahşap içerikli ürünler mi kullanılıyor kontrol edilmeli.
Konteyner yatakhaneler tekil ya da birbirine monte edilmiş toplu konut halinde lojman olarak tasarlanabilir ve kullanılabilir. Konteyner yatakhane tasarlatırken içinde yatıracağınız kişi sayısından binanın zemin ölçüsüne kadar firmaya bilgi vermelisiniz. Deneyimli bir konteyner üretici firma size en uygun planı ve kat planını sunar.
İnşaat konteynerleri şantiyelerde saha içinde tekil ve çoklu olarak tuvalet kabinleri şeklinde, kamp alanlarında yatakhane, yemekhane, ofis, depo ve çeşitli amaçlar için kullanıma uygundur.
Konteyner yaşam alanları genelde içerisinde fazla personel çalışan şantiyeler, oteller, maden ocakları ve çeşitli sektörlerde lojman ihtiyaçlarında kullanılır.
Konteynerler statiği yapılmış bir şasede 4 kata kadar çıkabilir hatta özel çözümler ile yüksek katlı yapılar haline gelebilir.
Evet. Konteyner yaşam alanlarına göre tasarlanır ve içerisinde bir kişinin temel ihtiyaçlarını giderebilecek her şeyi kapsayabilir.
Genelde 3x7 metre standart yapılar gibi görünse de tasarım ve ihtiyaca göre konteynerler çok çeşitli ölçülerde ve katlarda yapılabilir. Tavan ölçüleri genelde 235cm olsa da daha geniş alanlar için yüksek tavanlı konteyner yapılar yapmak mümkündür.
Konteyner teknik özellikleri için Teknik Şartnameye bakmalısınız.
Güçlü konteyner şase profillerinin üzerine ideal olarak genelde 14mm fibersement betopan kullanılmalıdır. Üzerine PVC mineflö kullanılır ya da parke kaplanabilir. Zemin plakası için ağaç ürünleri olan OSB, MDF gibi ürünlerden kaçınmalısınız, bu plakalar neme dayanıklılığı çok düşük olduğundan çökme, krıılma ve çürüme yaşanması yüksek olasılıktadır. Ayrıca konteynerin oturacağı alan beton, parket taşı ya da sert toprak olarak düz ve çökmeyen bir yapıya sahip olmalıdır.
Yüksek adetli üretimlerde ve uzak konumlara demonte konteyner yapmak mümkündür ve nakliye maliyetlerinde büyük avantaj sağlar. Bir tıra 3x7 metre monoblok konteyner 2 adet sığarken demonte olarak 12 adete kadar sığabilir.
Yerel idari kurumlar tarafında bölgeden bölgeye değişse de mümkündür.
Evet. Konteynerler kullanıma hazır olarak teslim edilir.
Konteynerler şasesi galvaniz olduğu sürece çok uzun süre bakım yapmadan bile yaşayabilirsiniz. 4-5 yılda bir şasesini boyamak daha sağlıklı bir bakım olabilir. Haricinde bakım gerektirmezler.
Telif Hakkı © 2016 - 2024 Efe Prefabrik Yapı A.Ş. - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.